Купувайте евро, ще спечелите!

Парите

12-03-2015, 09:19

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Еврото се срива до 85 цента

Прогнозират срив на еврото до 85 щатски цента

Йената и юанът са стабилни валути, чака ги добро бъдеще

Ако се чудите дали да влагате парите си в евро или да ги оставите в друга валута, то сега е моментът да купувате именно от единната европейска пара. Причината е, че еврото стигна 12-годишен минимум и е много евтино, обясниха опитни финансисти, пише "Всеки ден".

След като през последните месеци валутата постоянно се обезценяваше, сега стигна своето дъно. На международните пазари 1 евро в момента се продава за 1,06 долара, което е най-ниското равнище от април 2003 г. Експертите не могат да кажат със сигурност дали тази тенденция ще продължи още известно време, но са категорични, че еврото няма да се задържи на това ниско ниво дълго.

Причината е, че Европейският съюз е достатъчно силен и няма да позволи на валутата си да се срине съвсем, категорични са те. Затова се смята, че тези, които сега купуват евро, след няколко години ще са на сериозна печалба. Има индикации за пореден ръст на долара в скоро време, но тръгне ли еврото нагоре, щатската валута ще пада. Банкери смятат, че най-сигурната валута е швейцарският франк. Франкът е стабилна валута от години и тази тенденция се запазва.