Костадин Стоянов се е опитал да помогне на 11-месечната Красимира

Тениската, с която обвиняемият е бил в деня на фаталната катастрофа е била с кръвта на детето, опитал се да му направи изкуствено дишане

Тениската, с която обвиняемият е бил в деня на фаталната катастрофа е била с кръвта на детето, опитал се да му направи изкуствено дишане

Костадин Стоянов, който е обвиняем за катастрофата, в която загина 11-месечната Красимира от Крушевец се е опитал да помогне на детето, след удара. Това каза той в съдебната зала.

Днес е третият ден от процеса за смъртта на детето. Красимира беше блъсната от Стоянов на 11 септември 2014 година на главния път в Крушевец.

Версията на обвиняемия се представя за първи път в залата, след като предходните дни бяха разпитани първо близките на семейството на детенцето, а после и колегите на граничния полицай, които са пристигнали на мястото на инцидента.

"Когато започнах да правя изкуствено дишане на детето, хората започнаха да ме удрят с юмруци и да ме дърпат да се махна. Накрая някой ме изблъска. Бях в шок от случващото се. В първите минути чух писъците на майката, крещеше, че съм убил детето й, а аз не можех да го видя. Никога няма си простя стореното. Ужасно съжалявам!. Ще живея с тази вина до края на живота си", каза Костадин с наведена глава.  Същевременно тениската, с която той е бил облечен във въпросната сутрин на 11 септември, и с която после четири дни е останал в ареста, е била изцапана с кръвта на детето, което доказва опитите му да съживи детето.

За нощта преди инцидента Стоянов разказа още, че е бил на юбилей на началника си, където е останал до полунощ. След това, заедно с други свои колеги се прибрали в къщата близо до границата край Малко Търново. Мястото било именно за гостите на рожденика. На сутринта станал и тръгнал да се прибира. Самият той каза, че не знае как се е случил инцидента. Твърди, че колата е поднесла. Всичко станало за секунди.

Днес защитата в лицето на адвокат Благой Потеров ще поиска нови експертизи и ще се опита да докаже, пропуските в разследването, довели до трите коренно различни кръвни проби на Стоянов.  Последната проба за кръв и урина е изпратена за анализ 13 дни след като е взета от Костадин Стоянов. Оказва се също така, че тя не е била съхранявана според инструкциите.