Ремонтът на трамвайните линии по бул. "България" няма нищо общо с подлеза

Строежът на релсите e с европейски пари, подлезите с общински, разясни столичният кмет

Ремонтът на трамвайните линии по бул. "България" няма нищо общо с изпълнението на ремонта на подлеза на булевардите "България" и "Гоце Делчев". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова преди началото на днешното заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на Sofiautre.bg.

"Двата проекта се изпълняват по различни програми и с различно финансиране. Трябва да се направи ясно разграничение, за да няма спекулации", обясни кметът.

Първият проект е за изграждането и ремонта на трамвайните линии по булеварда. Той се изпълнява с европейски средства. Този проект е разделен на две части, защото предстой изграждането на кръстовище на две нива между булевардите "Гешов" и "България".

"Безпосрно открихме доста нередности по изграждането на трасето, но затова от Столична община наложихме може би една от най-големите глоби в размер на 620 хиляди лева на фирмата-изпълнител", обясни Фандъкова.

Вторият проект, който се реализира в близост е свързан с подлезите по бул, "България". "Реконструкцията на подлезите, които безспорно са в доста тежко състояние не се реализира с европейски средства. Сумата за тях е отпусната от Столична община", разясни Фандъкова.

По думите й стана ясно, че общо шест от подлезите по булеварда ще бъдат реконструирани. Четири от тях вече са ремонтирани, но предстой инспекция от страна на общината, за да се види дали ремонтите са изпълнени качествено. Два от подлезите още не са готови, като в броиката не е включен този на кръстовището на "Гешов" и "България".