Градският транспорт се обновява с европари

До средата на 2016 ще се возим на още 110 нови автобуса

„В момента инвестираме в модерен и комфортен градски транспорт. Вече в движение са 17 нови автобуса, а хората пътуват с новите 50 тролея и 20 трамвая. Стартирахме и поръчка за доставката на още 110 единични автобуса. Те ще се пуснат в движение до средата на 2016 г.”, заяви  Любомир Христов, заместник-кмет по транспорта на София, пише в. Политика.

„През новата Оперативна програма „Региони в растеж" се надяваме да закупим още нови трамвайни мотриси. Бюджетът на града не може да си позволи голяма инвестиция в обновяването на масовия градски транспорт, а големият шанс за София са европейските програми”, коментира още той.

„Новите превозни средства, повишаването на скоростта на градския транспорт със системите за управление на трафика, реконструкцията на трамвайните трасета ще бъдат сериозен аргумент хората да оставят колите си. Развитието на метрото е друг аргумент. То е причината много хора да слязат от автомобилите си, защото е топло, сухо, бързо. В момента приключва и поръчката за доставка на още 420 електронни табла по спирките. Очакваме до края на март да изтекат сроковете за обжалване и да подпишем договора. Така до края на лятото общо над 1000 спирки ще бъдат оборудвани с електронни табла. Според мен всичко това ще накара част от хората да слязат от автомобилите си и да отидат на работа с градски транспорт”, поясни Христов.