Звездата от „Железният човек” подарява изкуствена ръка на малко момче

Изкуствената ръка на момчето е създадена от студента по инженерство Алберт Манеро, който създава крайници за деца из целия свят

Точно както Тони Старк, Робърт Дауни Джуниър е супер герой - поне в очите на седемгодишния Алекс, съобщи Daily mail.

Във видео, публикувано в мрежата в четвъртък, актьорът, преоблечен като Старк, подарява работеща протеза на малкото момче, родено с частично развита дясна ръка.

На клипа се вижда как Дауни отваря два метални куфара, в единия от които е ръката на Железния човек, а в другия - по-малък неин прототип, предназначен за Алекс.
Изкуствената ръка на момчето е създадена от студента по инженерство Алберт Манеро, който прави крайници чрез 3-D принтиране за деца из целия свят. В момента младият учен работи със семейството на Алекс, за да може момчето да усъвършенства ръката, която се задвижва чрез свиване на бицепса.

Манеро казва, че всеки крайник му отнема между 50 и 70 часа работа и допълнителни 12, посветени на монтаж. Неговата компания „Limbitless Solutions” има за цел да осигури 3-Д принтери в посолства из целия свят, за да може децата, живеещи в държави с лошо развита медицина да се възползват от дизайните на студента.

Видеото, на което Железният човек дава подаръка на малкия Алекс, е продуцирано от „Collective Project” – вид социална медия, даваща на студенти като Манеро по-голямо присъствие в мрежата с надеждата, че ще вдъхнови още хора.