Кардиoлог с фалшива диплома искал да слага пейсмейкъри

В момента завеждащият отделение д-р Иван Вуцов е в отпуск

В Окръжна прокуратура Стара Загора е получен сигнал за фалшиво свидетелство на лекар от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович". Става въпрос за завеждащия отделението по инвазивна кардиология д-р Иван Вуцов. По случая е разпоредена проверка.

"Изискал съм по факса документи от Министерството на здравеопазването. Предполагам, че в понеделник ще пристигнат представители на Министерството. Болницата и здравната каса не сме страна по случая", каза за директорът на старозагорската болницата доц. Йовчо Йовчев.

В момента д-р Иван Вуцов е в отпуск.
За фалшивата диплома става ясно от от преписка на Четвърто РУП-СДВР, заведена под номер 2023 от 2014 година след подаден сигнал от Медицинския университет в София, съобщава БНР.

До изобличаване на измамата се стигнало, след като служители на Медицинския университет в София решили да проверят достоверността на дипломата му по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. Оказало се, че д-р Вуцов е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по "вътрешни болести", за да изработи фалшивия документ.

До 2 октомври 2014 година д-р Вуцов е работил в отделението по инвазивна кардиология в частната болница "Тракия", която напуска, след като ръководството й разбира, че той няма необходимата квалификация по специалността. След това той се връща отново в университетската болница, където става завеждащ отделение.

В сигнал, изпратен до Главна и до Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК, се излагат подробности за фалшивото свидетелство на д-р Вуцов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен