Грозни лъжи с продукти за отслабване

Крими

14-03-2015, 10:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Със схема измамници крадат пари във Фейсбук за болни деца

Казанлъшко трио лъже с "Хербалайф"

Две сестри от Казанлък и техен приятел за измамили 15 души с продукти за отслабване, съобщават от полицията.

От там призовават потърпевши от измама с включване в обучителен курс или закупуване на продукти „Хербалайф”, презентирани от двете сестри на 44 и 36 години и 36-годишен мъж, приятел на една от сестрите, да потърсят съдействието на полицията. До момента се оплакали близо 15 измамени.

Потърпевшите, от месец юни, миналата година, посещавали офис в търговски център „Елена” на ул. „Съединение” № 5 в Бургас, нает от „триото”, където присъствали на презентация на продукти, подпомагащи здравословния начин на живот.

С идеята да се качат на по-високо ниво в дистрибуцията или да получат продукти с отстъпки, много от пострадали заплащали суми между 40 и 200 лв., срещу които получавали квитанция, подписана от една от двете сестри. Започвали дни на чакане, в които нито продуктите идвали, нито нивото в йерархията се вдигало.

Част от измамените, чиито пари месеци наред били задържани от „презентаторите” се организирали и подали колективна жалба в Първо Районно управление „Полиция” – Бургас.

Констатирано е, че подобен род измама на територията на Бургас двете сестри осъществявали и през 2010 – 2011 година, когато срещу тях се оплакали 11 потърпевши. Образуваното досъдебно производство обаче било прекратено и сестрите необезпокоявани си тръгнали от крайморския град.