Бизнесът в Стара Загора масово отчита данъци през нета

Парите

14-03-2015, 16:38

Автор:

СтараЗагораУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Държавна фирма плаща чужди данъци за имоти в столицата

Повече от 65 на сто от фирмите в областта са избрали да изпратят декларации до НАП, чрез мрежата

Над 65% от фирмите в Старозагорска област са предпочели да изпратят годишните си декларации по интернет. До момента 5380 декларации са подписани с електронен подпис. Същите ще могат да ползват и процента отстъпка, ако са платили пълния размер на данъка върху печалбата.
От НАП припомнят, че декларацията за облагане с корпоративни данъци за данъчната 2014 се подава заедно с годишния отчет за дейността до 31 март 2015г. В този срок трябва да бъде заплатен и дължимия корпоративен данък от дружествата, които са осъществявали дейност, след приспадане на направените авансови вноски. За фирмите, изпратили документите си по интернет, подписани с електронен подпис и платили пълния размер на данъка е предвидена отстъпка в размер на 1%, но не повече от 1000 лв. 
И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представят едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става по служебен път.