Австралия ще бъде представена от Гай Себастиан на Евровизия

Присъединяването на далечната държава континент разбуни духовете сред почитателите на конкурса

Австралийският телевизионен канал SBS обяви, че Гай Себастиан ще изпълни песента „Tonight Again”  на финала на тазгодишната Евровизия във Виена. Чисто новата песен, която той просто пише и записва ще бъде дебютът на Австралия в конкурса.

"Изпълнението на Гай ще бъде празник, отбелязващ първото в историята на Евровизия участие на Австралия", пише на сайта на Евровизия, където още се изтъкват качествата на песента и на изпълнителя.

Оставяме ви сами да прецените достойнствата им.

Австралия бе поканена да се състезава в конкурса по повод 60-годишнината на Евровизия, което разгневи много от почитателите на състезанието.

За Гай Себастиан:

Австралийските меломани се запознават с Гай Себастиан, когато той побеждава в първия сезон на австралийския Мюзик Айдъл през 2003 г., след това кариерата му продължава с издаването на осем студийни албума по договор със Сони Мюзик Австралия, от които се продават над 3,7 милиона копия.

Със своите 42 платинени и три златни сертификати Гай се превръща в един от най-успешните изпълнители в Австралия. 

През 2013 г. неговият сингъл „Battle Scars” става платинен в САЩ, което прави Гай един от малкото австралийски изпълнители в историята на музиката с това постижение. Неговото представяне в конкурса на Евровизия е невероятна възможност Гай да се представи на европейската публика.