В 1/3 от бургаските училища има як тормоз

Животът

17-03-2015, 15:24

Снимка:

снимка,temadaili

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четирима мълчали и потулвали зверското изнасилване на петокласника от Дебелт

Най-честата форма на насилие е между съученици, не е рядкост и тази на родители над учител

В 56 от общо 141 училища на територията на Бургаска област има регистрирани случаи на три типа насилие. Тези данни обяви днес Виолета Илиева, началник на Регионалния инспекторат на МОН в Бургас. 

Официално регистрираните групи на жертвите на тормоз са три - насилие между децата, в която са най-голям процент от засегнатите. Във втора и трета група са случаите, в които учители тормозят деца или родители и ученици имат агресивни прояви към преподавателите. 

Мултидисциплинарният екип, създаден от отговорните институции в града, отчита че в 68% от случаите на насилие в бургаските училища сасвързани с нездрава семейна среда.

Във връзка с отчетените данни и с зачестилите инциденти с ученици в Бургас, областният управител Вълчо Чолаков инициира среща с директорите и социалните работници на всички училища в региона, инспектората по образованието, агенция Социално подпомагане, психолози и университетски преподаватели. По време на нея ще бъдат обсъдени предложения за решаване на проблема със зачестилите случаи на агресия в школата.