15-годишен убиец плаче със сълзи в съда

Крими

18-03-2015, 09:26

Снимка:

24 часа, Гергана Вутова

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

64-годишен жител на Правец е починал вследствие на побой заради забележка

Въпреки това съдиите го оставиха в ареста

С рев и сополи бе доведен вчера 15-годишният Мартин Райков в Софийския апелтивен съд, където поиска да не остава за постоянно в ареста. Той и съучастникът му Йоко Йонов (18 г.) отговарят, че на 6 март т.г. са пребили до смърт бившия полицай Стоян Иванов (64 г.) в Правец, пише „24 часа”.

Според прокуратурата младежите удряли с юмруци и ритали в главата Иванов. Той издъхнал минути след това, на 100 метра от дома си. С Райков и Йонов били и още двама, но срещу тях няма повдигнати обвинения, тъй като са малолетни.

Преди мелето биячите изпили общо 12 бири. След това тръгнали да се разхождат в центъра на Правец. В близост до детска площадка видели няколко жени и започнали да ги обиждат. По улицата вървял бившият полицай, който се възмутил на мръсния език на младежите. Направил им забележка. Пияните младежи се вбесили и му се нахврълили. Според медицинска експертиза Иванов е издъхнал от сърдечна и мозъчна недостатъчност. Очевидци на мелето станали и деца, които играели на площадката.

Вчера служебният защитник на Райков заяви, че в побоя участвало и 12-годишното момче Коста Райков, братовчед на подсъдимия и че той е извършителят. “Искам да съм при майка ми и баща ми”, каза през сълзи Райков. Въпреки това апелативните съдии го оставиха в ареста.
Родителите му не успяха да разберат решението на съда и казаха: “Синът ни е добро дете. Другото момче Коста е виновен, неговите роднините са от фамилия убийци.”

След убийството ромският катун, към който принадлежат младежите, се е изнесъл от Правец. За тяхното изселване настояваха местните чрез подписка.