Подменят плочките в подлеза на НДК

Общината вече три пъти е ремонтирала пешеходния тунел

Плочките на стъпалата на подлеза при НДК ще бъдат сменени през април с гранитна настилка, за да бъдат по-устойчиви. Прави се оглед и на останалите проблеми на ремонтирания преди година и половина подлез.

Така отговориха от Столичната община пред "Дневник" по повод проверката на неправителствената организация "Спаси София", придружена от снимки и видео, за накачествения ремонт на подлеза.

"В момента експерти на възложителя "Метрополитен" ЕАД извършват оглед и замервания на повредените елементи по стълбищата и настилките в подлеза, за да може паралелно с ремонта на околното пространство около НДК да се възстановят нарушените зони и в подлеза", заявиха още от местната управа.

Ремонтът на пешеходния подлез НДК е извършен през 2012 г. от фирмата изпълнител "Щрабаг". Основните работи по ремонта обхващаха подмяна на настилки - стъпала и парапети на стълбищните рамене; подмяна на окачени тавани, включително осветление; монтаж на един пътнически асансьор, пейки, парапети и др. Облицовките в подлеза не са подменяни, а само почистени и измити. Гаранционният срок за тези видове работи по договор е 5 години.

"През изминалите вече около 32 месеца от пускането в експлоатация на подлеза, на три пъти са извършвани дейности, свързани с подмяна на стъпала и настилки за сметка и от фирмата Изпълнител – "Щрабаг" ЕАД", заявиха още от Столичната община.