Образуваха дело за убийство по случая с рускинята, която скочи с детето си от 5-ия етаж

Работи се и и по версията за скланяне към самоубийство

В Окръжна прокуратура – Бургас е образувано досъдебно производство по чл. 115 – за убийство, съобщи говорителят Красимира Кателиева по повод случая с рускинята Александра, която скочи с детето си от 5-ия етаж в жк "Лазур" в Бургас.

Това е обичайната процедура, извършват се пълният обем от следствени действия, както при всяко друго разследване, включително и по версията за скланяне към самоубийство, уточни Кателиева. Това включва и съдебно-медицинска експертиза и вземане на трупна кръв, за установяване на следи от алкохол и наркотици. Извършването на пробите обаче отнема технологично време.

Процедурата при разследавне на инциденти с чужди граждани не е по-различна, понякога затрудненията са свързани с установяването на близките им, тъй като те трябва да бъдат уведомени за досъдебното производство, уточниха от прокуратурата.

Както Burgasutre.bg съобщихме по-рано, 3-годишната дъщеричка на загиналата на място жена, все още се бори за живота си в Реанимацията на МБАЛ - Бургас. Момиченцето е в критично състояние, въпреки че лекарите са го стабилизирали. Травмите са предимно в областта на главата. Вчера на Алиса беше направена животоспасяваща операция в Бургаската болница. Баща й, който работи в Москва, се очаква да пристигне днес.