Партиите от коалицията искат референдум заедно с местните избори

От страна на опозицията имало излишно острастяване на политическия живот, прозря Радан Кънев

Провеждането на референдум заедно с местните избори е записано в споразумението за управляващата коалиция. Имаме такова решение. Всички 4 партии сме се подписали, че такъв референдум ще бъде проведен. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар на обръщението на президента Росен Плевнелиев към народните избраници, предаде репортер на Bulgariautre.

Кънев заяви, че няма нищо изненадващо в изказването на президента Росен Плевнелиев. Има опит в две посоки, като и двете са положителни, оцени Радан Кънев.

Едната от тях била да се посочат приоритетите пред държавата в рамките на 2015 г. „Другата посока е тонът да се успокои, защото се намираме в такъв период след изтичане на стоте дни на правителството и преди много скорошни местни избори, в който от страна на опозицията виждаме излишно острастяване на политическия живот”, заяви депутатът.

Според него, е имало разумен опит за успокоение на тези страсти. „За съжаление, захлупването по един много неетичен начин на президентското изявление – особено от страна на БСП и в известна степен на ДПС – намали резултата от това изказване. Тези нездрави политически страсти бяха проявени веднага след призива да не бъдат проявявани”, възмути се Радан Кънев.

По негови думи президентът сам трябва да прецени кога да свика Консултативния съвет за национална сигурност.” Има достатъчно заплахи за националната сигурност в България, така че и дневният ред също би бил дискусионен на едно такова заседание”, прогнозира съпредседателят на Реформаторския блок.