Центърът за настаняване в Добрич вече работи

9 младежи от дома в Крушари вече го обитават

Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – Добрич  вчера посрещна първите 9 младежи от ДДУИ с.Крушари в новият им дом.

От три месеца екипа по Проект „Шанс за по-добър живот” и персонала на социалната услуга провеждат опознавателни срещи с децата и младежите в специализираната институция  и от днес започва поетапното им преместване в ЦНСТ – Добрич.

Днес младежите от ДДУИ с .Крушари бяха посрещнати освен от персонала на услугите и от представители на Община град Добрич, в лицето на зам.кмета „Хуманитарни дейности” Камелия Койчева, на Фондация „Лумос” – г-жа Снежана Ванкова и на екипа за управление на проекта.

През м. април 2015г. капацитета на 4-те ЦНСТ трябва да бъде запълнен с деца и младежи от  ДДУИ с.Крушари, ДМСГД град Добрич и специализирани институции от страната, насочени от Държавната агенция за закрила на детето.

Проектът „Шанс за по-добър живот” е част от Проект „Детство за всички” , операция „Да не изоставяме нито едно дете”,Компонент 2, финансирана от ОП „Развитие на човешките ресурси”. Основна цел на проекта е да се планират и приложат мерки, които напълно да заменят институционалната грижа за децата и младежите с увреждания,  с услуги в общността.