Преасфалтират „Цариградско” за 23 млн. лева

Ремонт ще се прави и по бул. "Дондуков"

Преасфалтирането на "Цариградско шосе" ще струва 23 213 340 лева. Това е видно от договор, сключен на 13 март между фирмата, която ще направи ремонта - "Трейс Груп Холд" АД и Общината. Договорът е с обединение "Цариградско", в което основната фирма е "Трейс Груп" (95%), а нейният партньор е "Инжпроект", съобщава Offnews.bg.

Предвижда се рехабилитация на два подобекта:

Бул. "Цариградско шосе" от бул. "П. Яворов" до надлеза над бул. "Г.М. Димитров", включително надлеза над бул. "Михай Еминеску" и локалното платно южно от булеварда в участъка от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до бул. "Ал. Малинов";

Рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" от надлеза над бул. "Ал. Малинов" до Околовръстен път София, без надлеза над "Копенхаген".

Ремонт ще се прави и по бул. "Дондуков". Финансирането е осигурено от Общината и възлиза на 7 291 082 лева.

Това става ясно от договор между Столична община и директорът на фирма "Трейс Груп Холд" АД Мирослав Манолов, подписан на 16 март.

Договорът предвижда реконструкция на трамвайния релсов път, пътните платна и контактно-кабелната мрежа на въпросния участък от бул. "Дондуков" и релсовия път по ул. "Кракра" до бул. "Янко Сакъзов". Ще бъде изграден нов релсов трамваен път с дължина 2357 метра и контактно-кабелна мрежа с обща дължина 2500 метра.

По договора ще бъде реконструирана и тролейбусната контактна мрежа от кръстовището на бул. "Дондуков" и бул. "В. Левски" до ул. "Кракра", включително и двете кръстовища.

Пероните в района на трамвайните спирки също ще бъдат подменени с нови, нови ще са тротоарите, ще бъде ремонтирана и светофарната уредба.

Зам.-кметът по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Любомир Христов заяви пред, че "Проектът предвижда запазване на паважната настилка в участъка, в който има и полагане на нов асфалт в участъка, където в момента има такъв. Чисто визуално няма да има промяна. Ще има пререждане на паважната настилка, ще се повдигат бордюрите, ще се сменят шахти, капаци".

Срокът за изпълнението на договора е 75 календарни дни. Финансирането и по двата договора е осигурено от бюджета на Столична община.