Силистра изгражда площадки за разходка на домашни кучета

Собствениците на любимци са изявили желание да помогнат на изграждането на площадките със собствен труд

В Силистра започна работата по обособяване и изграждане на площадки за свободно разхождане на домашни любимци,съобщават от местната община. Оттам уточниха, че за целта зам. кметът Емил Гойчев вече се е срещнал със собственици на кучета, с които е обсъдил необходимостта от обособяването на площадки и оборудването им с подходящи съоръжения за свободно разхождане, забавление и тренировки на четириногите.
Местата, на които ще се изградят, са осем и обхващат всички квартали на територията на дунавския град, допълват още от общинската администрация. Собствениците на домашни любимци са изявили желание да помогнат в процеса на изграждането на площадките със собствен труд. Местата ще бъдат оградени за да се гарантира безопасността, ще се монтират пейки за отмора, кошове за смет и за кучешки екскременти.
Според собствениците на домашни любимци, с изграждането на тези кътове на практика в Дунавския парк няма да се разхождат животни без повод и да играят в детските площадки. Освен това междублоковите пространства в Силистра, както и тревните площи, също няма да се замърсяват с кучешките изпражнения.