Трагедия! Откриха мъртъв олимпийския шампион Милен Добрев

Инфаркт е най-вероятната причина за гибелта на щангиста

Oлимпийският шампион по вдигане на тежести Милен Добрев бе открит мъртъв в дома си в Пловдив. Тялото на Добрев е открито oт неговия баща, съобщи Блиц. 35-годишният спортист е бил посинял и предварителните прогнози сочат, че е покосен от инфаркт. Новината идва само часове, след като гръмна поредният допинг скандал в родните щанги, към който обаче Добрев няма никакво пряко отношение.

Милен Добрев е роден на 22 февруари 1980 година в Пловдив. Тренира вдигане на тежести в клуб „Марица-Олимп“ при треньора Кръстю Милев. Първият му успех е през 1996 г. на европейското първенство за юноши в Бургас, където печели бронзов медал в категория до 70 кг.

От 2001 г. заема трайно място в елита на световните щанги с шампионската титла от игрите на добра воля в Брисбейн. Световен шампион в средна категория на първенството във Ванкувър (2003). Европейски шампион (2003 и 2004). Световен шампион от първенството в Киев (2004). Печели златен медал от олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг.

След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин (2008). Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести.