Над 30 км са ремонтираните софийски улици и булеварди

Мисия София

23-03-2015, 14:40

Снимка:

metropolitan.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софиянка в топ 5 на най-заможните българи

Мащабни ремонти в София от следващия месец

Столицата е 30-та по икономическо развитие в световен мащаб

София е на 30-то място по икономическо развитие от 300 града в световен мащаб за 2014 година. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на Консултативния съвет по финанси.

По отношение на инфраструктурата кметът посочи, че София има над 30 км обновени пътища, нови тротоари, кръстовище на две нива, а в началото на април ще бъде пуснато метрото до летището. Фандъкова заяви, че от миналата година Столична община инвестира в подмяната на линиите на автобусите. 86 нови автобуса са пуснати в употреба по улиците. В Люлин средната възраст на автобусите, които се движат е 27 години. По думите й с подмяната на автобусите по линия 310, ще бъде свалена тази възраст на половина. Тя каза още, че се надява до средата на годината да бъдат спрени от движение автобусите „Икаруси”. Предстои закупуването на още 110 нови автобуси. Столична община продължава строителството на нови детски градини и на проектите по енергийна ефективност. „За Културно-историческото наследство работим от години. Предстои откриването на музеи на София”, каза Фандъкова.

София остана градът и европейската столица с най-ниски нива на безработица. София бе поставена като европейски град с 6,9% ръст във ВБП. Сред предложение за създаване на столична агенция за инвестиции бяха създаването на по-добри условия за работата на администрацията, с което да бъдат спестени редица административни пречки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен