Местният парламент ще се разпали за "Черноморец"

Гореща общинска сесия се очаква днес в Бургас, заради казуса

Футболни фенове ще посрещнат общинските съветници пред сградата на Дома на нефтохимика за предстоящата сесия на местния парламент в Бургас.
Причината е една от важните точки на днешното заседание, а именно бъдещето на "Черноморец".
Предвид заявките от мнозинството и опозицията в Общинския съвет, се очакват дебати, горещи спорове и дълги разисквания, свързани с изкупуването на акциите на ПСФК "Черноморец" от община Бургас.

Припомняме, че само преди седмица всички политически партии в Общинския съвет, сдружение "Бъдеще за Черноморец" и експерти от община Бургас гласуваха съставянето на камисия, която да набележи мерки за решаване на казуса "Черноморец".

Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет - Бургас Костантин Луков, инициирана от Тома Томов - председател на сдружение "Бъдеще за Черноморец". В комисията ще влязат юристи и финансисти, които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК "Черноморец" и ще разгледат всички постъпили предложения от общинските съветници.

Идеята е всички партии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която да предложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК "Черноморец", запазване на спортната база и развитие на футболния клуб. Участниците в срещата декларираха желание комисията да започне работа до няколко дни. Тя ще разгледа предложението на общинския съветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на двата стадиона.

Комисията ще се произнесе и по предложението на водачa на общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране на преговори с "Петрол Холдинг", целта на които е Община Бургас, частни фирми или бургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството. По този начин Община Бургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността на спортната база и развие на футбола.