Приморско посреща лято 2015 с три реализирани проекта за туристи

Стартира изграждане на подход към Северния плаж

Приморско ще посрещне летен сезон 2015 с нов подход към Северния плаж, детска площадка пред сградата на музея и нов водопровод и канализация в района около автогарата.

На официална церемония кметът на община Приморско д-р Димитър Германов даде старт на проект „Северен подход към морски плаж „Северен централен”. Средствата са осигурени безвъзмездно от ИАРА, а общата стойност на проекта е в размер на 580 490.54 лв.

Изпълнението на строително-монтажни работи обхваща два обекта. Единият е естествена земна ивица, отделяща на съответната денивелация морския плаж от частично и напълно изградените сгради. Другият представлява улица с тротоари от плочи и бетонни настилки върху част от тротоарите, както и дървени конструкции от стари временни обекти. Проектното решение включва изграждане на зони за отдих, зони за преминаване, паркоустрояване и благоустройство на обекта. Дейностите включват още доставка и монтаж на материали и съоръжения, а крайният срок за изграждане на подхода е до началото на лятото на 2015 г.

До началото на лятото в района около автогарата ще бъде изградена и водопроводна и канализационна система на стойност 310 652 лв. Средствата са осигурени с проект чрез МИРГ Приморско – Созопол - Царево и ще бъдат инвестирани в подобряване качеството на живот чрез осигуряване на достъп до качествена питейна вода в района. Стартът на обекта бе даден също днес.

Първа копка бе направена и на нова детска площадка, която ще се намира срещу сградата на музея в Приморско. Там градоначалникът, заедно с Председателят на Общински съвет Приморско Миглена Барцулева, дадоха старт на изграждането на детското съоръжение. Детската площадка ще отговаря на всички нормативни изисквания, а стойност на проекта е в размер на 113 780.27 лв.

На церемониите на трите обекта  присъстваха представители на местната власт, фирмите - изпълнители, както и жители на община Приморско.