Две дами декларираха доходи от 700 хил. лв. в НАП Добрич

Остават 7 дни за ползване на 5% отстъпка от дължимия данък на физическите лица

Остават седем дни, в които физическите лица могат да декларират доходите си за изминалата година по електронен път и да ползват 5% отстъпка от дължимия данък. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април. Всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. с електронен подпис или персонален идентификационен код /ПИК/, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако към този момент няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък.

3537 добруджанци декларираха доходите си за изминалата година от началото на данъчната кампания. 1 175 от тях са декларирали по електронен път, а 2 362- ма са предпочели да посетят офиса на НАП в града.

До момента най-големите  доходи за изминалата 2014 г. са обявени от две дами, които са декларирали доходи от упражняване на свободни професии, в размер на 693 и 723 хиляди лева. Те са внесли коректно дължимия 10% данък в бюджета.