"Походът на книгите" среща български писатели с малки читатели

Целта е да се насърчи четенето сред най-малките

Четвъртото издание на националната кампания "Походът на книгите" ще срещне малките читатели с  българските писатели, които ще гостуват в 15 училища и 12 детски градини в столицата, за да прочетат откъси от любимите си детски книги, съобщават организаторите от асоциация "Българска книга".

Тази година кампанията ще се проведе между празника на детската книга 2 април, който съвпада с рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен, и 23 април, когато е международният ден на авторското право. Официалното начало ще бъде поставено от 11 часа на 2 април в Детско-юношеския отдел на Столичната библиотека под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

През първата седмица в кампанията ще се включат поетите и писателите Белослава Димитрова, Благовеста Пугьова, Иван Христов, Кристин Димитрова, Петя Кокудева, Радостина Николова, Радослав Чичев и Теодора Димова.

Целта на "Походът на книгите" е да насърчи четенето сред най-малките. Досега в историята му са взели участие над 150 детски градини и училища и близо 200 известни личности, сред които актьори, журналисти, политици и спортисти. В рамките на тазгодишната кампания ще продължи и връчването на наградата за най-добра детска книга на изминалата година "Бисерче вълшебно", определяна от детско жури. Повече информация за програмата ще се появи в идните дни на сайта на Асоциация "Българска книга".