Фестивал дарява 300 перуки на онкоболни дами

Благотворителният "Щанд на солидарността" отваря в петък със старта на 24-тото издание на фризьорски форум в Пловдив

300 перуки ще подари на жени с онкологични заболявания специално създаденият "Щанд на солидарността" по време на Италианския фестивал на красотата и прическата. Благотворителната инициатива стартира с откриването на престижния моден форум за фризьорство на 27 март, петък, и ще продължи включително до 29-и, неделя.

Жестът към страдащите от онкологични заболявания дами е продължение на традицията с благотворителни кампании от предишни издания на форума. През 2010-а "Щандът на солидарността" подкрепи хората с редки болести, миналата пролет организаторите издадоха първия у нас каталог на Брайлова азбука с продукти за поддържане, стилизиране и възстановяване на косата.

На откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата ще присъства стилистът от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който на 8-и март раздаде 50 перуки на жени с онкологични заболявания.

Лентата ще пререже съпругата на италианския посланик у нас Н. Пр. Марко Контичели – г-жа Криста Контичели. По традиция официални гости на събитието ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на областната и на общинска администрации, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

Стартът ще бъде даден с ревю-спектакъл на абитуриентски рокли, създадени от дизайнерката София Борисова. Темата на Италианския фестивал е "Шоколад и канела", защото това са актуалните тенденции в цветовете на косите. Събитието ще е 3-измерно - наред с визуалното въздействие, сетивата ще бъдат провокирани и с ухания на екзотичната подправка из цялата Палата 2. А посетителите ще бъдат посрещани с парченца шоколад от марката "1 Meter Chocolate". В програмата на трите фестивални дни са предвидени безплатни консултации за абитуриенти от руската звезда Руслан Татянин, семинари и демонстративни шоута на техники и продукти за подстригване, оцветяване и стилизиране, както и атрактивни конкурси за фризьорство и грим.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен