Феновете са в екстаз! Снимат нови епизоди на „Досиетата Х”

„Истината е някъде там!”

Всеобща радост и въодушевление настана сред почитателите на фантастичния сериал „Досиетата Х”, след  месеци слухове и надежди, от "Туентиът сенчъри фокс телевижън" официално потвърдиха, че феновете могат да очакват чисто нови шест епизода на култовия американски сериал.

В ролите на любимите агенти от ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли, които разследват паранормални явления и се сблъскват със зловещи заговори и истини, отново са актьорите Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън.

Сериалът излъчи 202 епизода между 1993 г. и 2002 г. Има и два игрални филма - единият заснет през 1998 г. като връзка между сезони на сериала. През 2008 г. последва втори игрален филм.
Филмът, режисиран от Крис Картър, е с мотото "Истината е някъде там", а саундтракът e една от най-популярните съвременни филмови мелодии.
През 2014 г., когато се навършиха 20 години от създаването на "Досиетата", всички основни действащи лица изявиха желание да се снимат в трети пълнометражен филм. Всичко зависи от това дали 20th Century Fox ще финансира проекта, каза тогава Духовни.

Сега те се завръщат на снимачната площадка цели 13 години след излъчването на последния, девети, сезон.

Звездите отново ще са "на борда" заедно със създателя и изпълнителен продуцент на научно-фантастичния сериал Крис Картър, цитиран да казва пред американски медии, че смята да поеме нещата точно от там, където ги е оставил.

По думите му за това време светът е станал още по-странен и затова моментът да бъдат разказани тези шест истории е идеален.

Снимките на епизодите, за които за момента се знае малко, трябва да започнат това лято. Датата на излъчване на пилотния епизод обаче не е ясна.

Засега не се знае и кои от актьорите и другите членове на екипа от 90-те ще се включат отново в проекта.

Малко сериали могат да се похвалят с култовия статут на "Досиетата Х", който през годините се превърна в тв феномен и има милиони верни почитатели по цял свят. Шоуто е отличено е с куп престижни награди.

В България сериалът започва излъчване по Канал 1 едва в края на 90-те години и в началото на XXI век, като е излъчен от първи до шести сезон, дублиран на български. Заедно с излъчването е пуснат и първият филм.

Сега шестте епизода ще бъдат излъчени по Fox. Не за първи път телевизията възражда славата на позабравен сериал. Преди време тя излъчи нов минисезон на поредицата „24“, като рейтингите бяха много високи, а пък в Amazon започнаха масово да се изкупуват предишните сезони. Без съмнение същият успех – ако не и по-голям – ще постигне и „Досиетата Х“.