Проверяват за изчезнали момченца от Добричко

Проверката е била разпоредена от шефа на Държавната агенция за закрила на детето

Институциите в област Добрич проверяват дали има изчезнали момченца на възраст между 3 и 7 години във връзка с откритото в куфар край Пасарел трупче на дете.

 Проверка има ли дете, отговарящо на описанието, което наскоро да е напуснало дом за сираци, е била разпоредена от шефа на Държавната агенция за закрила на детето, пише topnovini.bg. Назначени са и проверки на всички наскоро осиновени деца, без значение от пола и възрастта им. Министерството на образованието също е разпратило запитвания до директорите на детски градини и училища в страната. От просветното ведомство искат справка за всички момчета от 3 до 7 г., отсъствали по-дълго след 1 март. 

 В отдел „Закрила на детето“ в Добрич няма информация за липсващи деца сред тези, с които работят социалните работници, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“. Няма липсващи деца или такива, които да са обявени за издирване, и в социалните институции на територията на Община Добрич, посочиха от отдел „Здравеопазване и социална политика”. От Регионалния инспекторат по образование в Добрич също събират информация за отсъстващи момченца във възрастовата група от 3 до 7 години, като се очаква данните да бъдат обобщени до 27 март.