Туристическият бранш излиза на бунт: Искаме си руснаците

Туризъм

27-03-2015, 14:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Летният сезон пред крах заради отлив на руснаци

В неделя хотелиери и туроператори правят автошествие от Бургас до Ветрен

Протестен автопоход е организиран чрез социалните мрежи от туристическия бранш. Те ще излязат на пътя Бургас - София на 29 март. Сред участниците са хотелиери, ресторантьори, брокери, туроператори. Протестът е насочен срещу опитите за прогонване на руски туристи и инвеститори от страната ни. Сборният пункт на е в 12.00 часа, а автопоходът ще продължи три часа с маршрут Бургас - Ветрен и обратно, с финална точка Морската градина пред Пантеона. 
Българската инвестиционно строителна асоциация застава твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в Бъргария. Членовете й изразяват безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни. 
Асоциацията ще подкрепи организирания мирен протест, който ще се проведе в неделя на автомагистрала Тракия в участъка Бургас - кв. Ветрен. 
"Заявяваме, че твърдо подкрепяме всички колеги от туристическия бранш и категорично заставаме зад искането им да се прекрати незабавно антируската политика и всякакви кампании, които водят до отлив на руски туристи", пишат в отворено писмо от Асоциацията.

 
 


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"