30 март-5 април : Пролетно почистване

Хороскоп

29-03-2015, 22:48

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Астрологична картина на седмицата 30 март - 5 април

Луната ще продължи да се пълни и през тази седмица, поне до 4 април, когато ще достигне до фаза пълнолуние, съпроводено този път и с Лунно затъмнение. Сериозен фактор, който не бива да подценяваме нито в контекста на личните си сценарии, нито по отношение на по-глобалните процеси, тъй като луната е сигнификатор не само на персоналните ни истински емоции и страсти, но и на народните маси, етносите и националните територии, а и не на последно място е и мощен гравитационен фактор, който повлиява в значителна степен движението на водните и земните маси по земята. Така се очертава доста интензивна и по отношение на събитията, и по отношение на преживяванията седмица, а и в обществено политическата сцена няма да липсват сериозни, понякога дори критични ситуации, които ще добавят допълнително напрежение. А Уран и Плутон отново ще ни напомнят за себе си и този път, подтикнати от Слънцето, ще генерират разрушителна енергия, създаваща предпоставки за аварийни събития в природата и обществото и резки, понякога не популярни решения в политиката. 
 
Очевидно не следва да очакваме спокойна седмица, но сложната обстановка не бива да става оправдание за отказ от смели и оптимистични планове за бъдещето, още повече че ще разполагаме с достатъчно физически сили, емоционален и енергиен потенциал, за да се заемем сериозно ако не с реализацията, то поне с подготовката им. Лунното затъмнение в събота, слага край на процеса на сложно и интензивно душевно пречистване, създаващ интензивно психическо натоварване през последните седмици. И за разлика от предходните седмици и месеци, сега ще можем да проявим повече мъдрост, да се откажем от неизпълними цели и задачи, а ще се съсредоточим върху онези от тях, заради които не е нужно да преодоляваме сериозни препятствия и да полагаме свръхчовешки усилия.
 
Разбира се, в периода между две затъмнения не бива да забравяме, че събитията през настоящата седмица могат да имат в една или друга степен съдбоносен характер. А изборите, които правим и решенията, които взимаме сега вероятно ще проектират ефекта си за месеци и дори години напред. Срещите също ще бъдат значими и със сигурност неслучайни, поради което следва да имате предвид, че всеки човек, с който съдбата ни среща сега, вероятно ще повлияе на бъдещето ни. Немаловажна роля и внимание следва да обърнем и на анулираните през тази седмица договори и споразумения. И най-вече да посрещнем този факт с облекчение, като шанс, даващ ни възможност да се избавим от задържащи прогреса отговорности и обстоятелства и откриващ пред нас нови възможности за продуктивно използване на енергията и потенциала ни.
 
На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица!