Метрото променя градския транспорт в район „Искър”

Ще бъде закрита автобусна линия № 114

От 2 април „Център за градска мобилност” въвежда промени в организацията на движение на обществения транспорт в район „Искър”. Промените се въвеждат във връзка с пускането на метрото до летище София, съобщиха от Столична община.

Автобусите по линия № 10 ще се движат по нов маршрут, като по този начин ще се осигури връзка с метростанция "Софийска Света гора" и метростанция „Искърско шосе”.

Ще се промени трасето на автобус № 88. От ж.к. „Дружба 2” ще се движи както досега до бул. „Ал. Малинов”, а след това надясно по „Андрей Ляпчев” и по маршрута си до Зоопарка – двупосочно. Интервалът на движение в пиковите сутрешни и следобедни часове ще е между 9/11 мин. От автобусната спирка на гара „Искър” до метростанцията в съседство ще се стига за 3-4 минути.

Ще бъде закрита автобусна линия № 114, тъй като в момента тя правеше връзката между двата квартала и метростанция „Цариградско шосе” преди да мине метрото през „Дружба”.

Ще се промени маршрутът на автобусна линия № 384 - от Терминал 2 на Летище София ще се движи по ул. „Продан Таракчиев”, после по „Христофор Колумб”, наляво по „Проф.Цветан Лазаров”, надясно по бул. „Копенхаген”, наляво по ул.„Обиколна” и по маршрута си до обръщалото на „Дружба 2”. Автобусите ще продължат да се движат само в пиковите часове, като в делнични дни движението ще става на интервал от 13 минути.