Григор Димитров си тръгна рано от Маями

Първата ни ракета отпадна от турнира от сериите Мастърс след 6:7, 2:6 от американеца Джон Иснър

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/16-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Димитров отстъпи на американеца  Джон Иснър след 6:7, 2:6, а двубоят се игра на Централния корт.

Още в третия гейм българският тенисист имаше шанс да пробие съперника, но изпусна аванс от 40:15. Иснър, който остана единствен представител на домакините в турнира, демонстрира разконцентрираност в представянето си, но Димитров не можа да се възползва.

За 12 гейма двамата така и не пробиха сервисите си и стигнаха до тайбрек. След като си размениха по 2 точки българинът допусна за загуби следващите пет, а с това и сета, който продължи 47 минути.

Първият пробив в мача дойде в третия гейм на втория сет, когато Григор загуби концентрация и лесно даде на Иснър възможност да пробие подаването му, за 1:2. Американецът не даде и точка на Димитров, за да затвърди пробива си.

Иснър буквално получи криле от пробива си, а играта на Гришо изглеждаше все по-зле с всеки гейм. Той взе само още един гейм до края на сета и на мача, като нямаше и някакви особени възможности за връщане на пробива.

Вторият сет продължи точно 30 минути, а целият двубой приключи за час и 16 минути.

В следващия кръг, на осминафинал, Джон Иснър ще играе срещу Милош Раонич.