Нови 219 глобени за безразборно паркиране в Сливен

Крими

31-03-2015, 10:41

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

255 нарушители са санкционирани за неправилно паркиране в Сливен

Все повече са наказаните по сигнали на граждани

Още 219 водачи получиха "честитки" от полицията за паркиране на пешеходни пътеки, тротоари и градинки. Миналата седмица те бяха 255. Все повече са случите, в които служителите на МВР пишат акт по сигнали на граждани и без водачите да са в колата си при констатиране на нарушението.

Продължава акцията, чиато цел е ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места, съобщават от ОДМВР-Сливен.

219 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен за изминалата седмица. Съставени са 217 фиша и 2 акта. От 16 до 22 март са съставени 18 акта по докладни записки, изготвени за водачи, които не са били на мястото на нарушението. Те са призовани в сектор „Пътна полиция” да им бъде наложена санкцията. Актовете са изготвени по данни от служители на „Охранителна полиция” и на база сигнали на граждани за неправилно паркирали автомобили на територията на града.

Акцията се провежда в района на съда, кооперативния пазар, на бул.”Ст.Караджа” и „Цар Симеон”, ул.”Ген. Скобелев”, бул.”Хаджи Димитър”, ул.”Д.Пехливанов”, бул.”П.Хитов” в района на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и автогарата.

Всички граждани, които са свидетели на нарушение на правилата за движение могат да изпращат своите сигнали, придружени със снимка на автомобила, дата, час, място на нарушението и телефон за връзка, на ел.адрес sliven@mvr.bg