Добро утро, София!

Добре дошъл, април :)

Добро утро в първия ден от месец април! Имаме страхотна новина, вие сте 100000000 човек отворил тази страница и току-що спечелихте екскурзия до Хаваите…Хванахте ли се? Е, честит Ден на шегата. За съжаление не печелите мечтаната екскурзия, но си спечелихте възможността да излезете от вкъщи осведомени за важните неща в столицата днес.

Освен Деня на шегата днес отбелязваме и началото на Седмицата на гората, така че имате още седем дни, за да посадите дръвче и д бъдете в полза на природата.

Не бива да подминаваме и Международния ден на птиците, защото всеки от нас е мечтал да лети и да се рее в небесата-знак за свобода.

Хубава сряда!

ВРЕМЕТО

Къде на шега, къде на майтап, но слънцето днес ще се покрива зад облаците, които цял ден ще висят над София. Температурите ще се понижат и ще са межди 1 и 7 градуса, а и вероятността за дъжд е голяма.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
На 1-ви април слънцето в столицата ще се покаже на хоризонта v 07:09 часа и ще залезе в 19:52 часа. Денят ще е цели 12 часа и 42 минути. Луната е в знака на Дева.

ТРАФИК
Имайте предвид, че заради метрото в район „Искър“ ще има промени в градския транспорт. Спират автобус 114. Вижте повече ТУК.

НА СУХО
От „Софийска вода“ не се шегуват и днес по график ще има планувани прекъсвания на живителната течност в столицата. Кой квартали остават на сухо, вижте ТУК.

НА ТЪМНО

Кои части на София днес ще останат без електроснабдяване? Вижте ТУК, за да нямате неприятни изненади.

АФИШ
Разбира се, закономерно е в края на деня да разпуснем след работната сряда. Какво предлагат софийските театри вижте ТУК.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА…

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.
От 9.30 часа председателят на Хърватския Сабор Йосип Леко ще разговаря с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова и членове на ръководството на Комисията в зала „Запад“.
От 10.30 часа Българската стопанска камара и Браншовата камара за светодиодни технологии в осветлението организират национална кръгла маса на тема „Въздействие на светодиодната технология върху енергетиката, икономиката и околната среда на Република България” в конферентната зала на БСК.
От 10.00 часа Софийския военен съд ще гледа делото срещу бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.
От 10.30 часа износителите на дървесина и дърводобивните дружества в България излизат за трети път на протест пред Народното събрание.
От 10.30 часа в квартал „Княжево”, ул. „Панорамен път” № 2 ученици ще участват в инициативата за спасяване на застрашените пойни птички в градската среда.
От 11.00 часа директорът на ОП „Екоравновесие” Петър Киров ще представи отчет за дейността за месец март в залата на ул. „ Мария Луиза” 88.
От 11.00 часа АПГ България организира представяне за първи път в България на туристическия бранд на Република Корея – „Imagine Your Korea” в зала Киото на Кемпински Хотел Маринела.
От 11.30 часа заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов ще открие в сградата на Народното събрание изложба-базар на изделия и предмети, произведени от учениците от професионалните гимназии по горско стопанство.
От 13.30 часа Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.
От 13.00 часа в сградата на Европейската комисия ще бъде проведен отворен семинар на тема „Критерии за оценка на енергийно ефективни сгради“, организиран от Passive-PLUS.com и Национално сдружение Недвижими имоти.
От 17.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България, ще изнесе лекция пред Студентския дипломатически клуб на тема: „Близкоизточният конфликт и борбата срещу тероризма”.