Возим се безплатно в метрото в четвъртък

Отсечката до летището ще бъде пусната на 2 април

Новите 4 станции на метрото по маршрута до летището ще бъдат пуснати в четвъртък, 2 април, съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова. В деня на откриването пътниците, които се качват от тях, ще пътуват без билети. Рязането на лентичката ще се случи в присъствието на премиера Бойко Борисов в 10 ч на станцията на летището, а след 13 ч линията ще бъде отворена и за редовите пътници. Тогава те ще видят, че на спирката на летището има изкуствено небе, станцията „Искърско шосе" е виолетова, докато тази на „Дружба" е зелена, уточнява „Труд”.

През май ще бъде завършена и линията на метрото до кв. „Младост 4". В най-натоварените часове влакчетата по двата маршрута ще се движат през 6 минути. Те ще се редуват - една към-летището, а следващата към Бизнес парка.

Във фейсбук профила на организацията „Спаси София" има снимки, правени на 30 март, от които се вижда, че по пластмасовата обшивка по трасето между станцията „Софийска Света гора" и летището има пукнатина. Ще подадем сигнал до „Метрополитен", каза Гергин Борисов от организацията. Шефът на „Метрополитен" проф. д-р инж. Стоян Братоев обясни, че това всъщност е специален компенсатор на обшивката, който трябва да бъде скосен.