Румънци отново превземат Албена за Великден

Очакват ги 50 изпечени агнета

Ваканционно селище Албена ще посрещне гостите си за Великденските празници в шест хотела.Изненадите за посетителите на Албена започват още от входа на комплекса с фигури на великденски зайчета, шарени яйца и живи пролетни цветя.

            За туристите е подготвено специално Великденско меню с интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети. Петдесет агнета ще бъдат изпечени за гостите на ваканционно селище Албена, 10 000 празнично боядисани яйца и над 1000 козунака ще бъдат приготвени с вещина и внимание. Печен свински бут с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите на Албена ще разглези сетивата на гостите. Празненството на кулинарните вкусове ще продължи с майсторски приготвени кавърма кебап, мусака, добруджанска яхния, боб в гърне, пататник, свински шишчета, пиле провансал). Дори и най-високите кулинарни изисквания ще бъдат задоволени от внимателно селектираните основни ястия от телешко, пилешко, свинско месо и риба, шоу кукинг (агнешки наденички, свински каренца, пилешко филе, вегетариански мискове), над 8 вида гарнитури и притурки. За доброто настроение на гостите е осигурена жива музика в ресторантите, анимационна програма, състезания и игри за деца и възрастни с множество изненади (боядисване на яйца, „художествени ателиета” за великденска декорация, тематични Великденски игри около басейните на хотелите).

            Конкурс за най-красиво яйце ще се проведе във всеки хотел на 12 април. Специално за децата аниматорите са подготвили тематични, Великденски игри: бой с яйца; търсене на скрити яйца, надпревара с яйца и дървени лъжици. Не са забравени и най-малките гости – тях ги очаква посещението на великденските зайчетата и „талисманите” по време на Великденския обяд и вечеря.

            Турнир по голф на плажа, екскурзии, СПА програми, мини голф, баскетбол, волейбол на закрито, футбол, скуош, езда, билярд, наем на велосипеди – това е само малка част от възможностите за активна почивка по време на Великденските празници, които ваканционно селище Албена е приготвило за своите гости, а цените за настаняване започват от 61 лева на база ол инклузив плюс за три звездни хотели.

            През 2015 година за Великден се очакват повече гости спрямо миналата година. До момента направените резервации за нощувки са с около 40% повече спрямо същия период от 2014г. Основната част от гостите са от Румъния, България и Германия.