Маринков: Невъзможно беше да загубим

Ще дадем всичко от себе си, за да станем шампиони, обещава посрещачът на Добруджа 07

Посрещачът на Добруджа 07 (Добрич) ДИмитър Маринков бе много развълнуван след победата над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 гейма в пета решителна среща от полуфиналите на Суперлигата. След мача щастливият посрещач говори пред BGvolleyball.com:

 

Физически бяхме по-добре подготвени от Нефтохимик в тази тежка серия от 5 мача. Това че петият мач бе на наш терен ни даде допълнитено предимство. С такава подкрепа от над 1500 зрители беше невъзможно да загубим. Наистина в предишните мачове не успяхме да бъдем категорични като сервис, следователно имахме проблеми и с блокада, защото Нефтохимик играе много бърз волейбол и имат добри центрове. Трудно е някой да им противодейства, ако имат добро посрещане.”

 

"Във финалната серия, може би и двата отбора ще имаме напрежение, каза още Маринков. - В Марек ще опитат да защитят титлата, а ние ще дадем всичко от себе си да я спечелим. Мисля, че силите са изравнени. Напрежение със сигурност ще има. За повечето от нас това е първи финал, но въпреки това, ако съумеем да покажем добра игра, ще зарадваме всички фенове. За мен нашият отбор е най-добрият през този сезон. Пожелавам успех и на момчетата от Дупница.”