Алиса, която полетя от 5-я етаж, вече отлетя за Москва

В Русия в лечението на 3-годишното момиченце, което падна след майка си, ще продължи да се лекува

Линейка на МБАЛ-Бургас транспортира 3-годишната Алиса Дикарева към летище Бургас, откъдето заедно с баща си Василий Дикарев и баба си тя отпътува за Москва. 

Преди дни Алиса беше изписана от бургаската болница. Тя вече в стабилно състояние и за нея няма никаква опасност.

Самолетът със спасеното дете разполага с медицински екип на борда, който ще следи състоянието на малката пациентка. В Русия лечението й продължава, там тя ще бъде обгрижвана от най-добрите лекари.
Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукянчук и почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев съпроводиха линейката към бургаското летище. Още от самото начало двамата дипломати неотлъчно следят и съдействат по всички въпроси, свързани със случая с малката Алиса Дикарева и самоубийството на майка й Александра.

Семейството изказа официални благодарности на лекарите в МБАЛ Бургас. Алиса бе приета в болницата на 17 март, след падане от петия етаж. Тя бе с опасност за живота и множество наранявания. Момичето претърпя ортопедична операция и близо седмица бе в реанимация. Екипите там успяха да изведат детето от опасното състояние. Няколко дни Алиса бе лекувана и в неврохирургичното отделение.