Летището става модерен транспортен център (снимки)

Подземния транспорт ще стига и до "Красно село"

На откриването на новата отсечка на метрото до Летище София, министър Ивайло Московски заяви, че до момента в метрото са инвестирани над 1 млрд. лева, а за новия програмен период са заделени 800 млн. лева, предаде репортер на Sofiautre.bg.

„Тези пари ще се инвестират в най-тежкия участък от третата линия на метрото - трасето от бул. "Янко Сакъзов" до кв. "Красно село", който ще осигури връзката с другите две метролинии и ще обслужи няколко изключително натоварени от транспортна гледна точка района на столицата”, допълни Московски.

„Летището се превръща в модерен мултимодален траспортен център, тъй като ще се завърши и пътната връзка между Терминал 2 и булевард „Брюксел”. Ангажимент на метрото е да изгради платформа за железница, която ще се свърже с железопътната мрежа. В рамките на 2-3 години Летището ще има метро, железопътен и модерен пътен транспорт”, заключи той.

Министър Ивелина Василева също поздрави всички софиянци и българи за новата придобивка. Тя подчерта, че това е един от проектите, които водят към екологични ползи.

„Това е един от проектите, с които всички ние трябва да се гордеем, защото е още едно доказателство, че София е най-добрия град за живеене, с устойчива екологична политика. Той води до намаляване на замърсяването на въздуха, което до голяма степен се причинява от наземния градски транспорт; намаляване на автомобилния трафик и намаляване на шума в градската среда”, заключи Василева.