Шест квартала остават без вода

Централна софийска улица и село Чепинци също ще са на сухо

Шест столични квартала, централната софийска улица „Екзарх Йосиф” и село Чепинци ще останат без вода в петък, заради планови спирания на „Софийска вода”.

В центъра кранчетата ще са сухи от 11.00 до 16.00 часа на улица „Екзарх Йосиф” от пресечката между „Георги Сава Раковски” и „11-ти август”.

В „Горна баня” вода няма да има по улица „Прибойница”, както и в блоковете от 4 до 8 номер. Там безводието ще е от 09.00 до 19.00 ч. Улица „Григорий Торбатенко” №7 в „Младост 1” също ще е в режим от 09.00 до 16.00 часа. Централната улица „Христо Фотев” в квартал „Люлин”, както и блок 769 няма да имат вода в интервала 10.00-18.00 часа.

По-сложно ще е положението в квартал „Изток”. Там безводието ще е осем часа – от 10.00 до 16.00 часа, а засегнати ще бъдат улиците: Ген.Щерю Атанасов, Жетварка №1 и №2, Георги Атанасович, Латинка, Никола Мирчев. По булевард „Драган Цанков” в пресечката между бул. „Пейо Яворов” до ул. „Фредерик Ж.Кюри” също няма да има вода. засегнати ще бъдат и адресите по улиците: Незабравка от Алея на Дъновистите до ул. Чарлз Дарвин; ул. Константин Щъркелов; ул. Георги Бакалов и ул. Николай Островски.

За същия период кранчетата ще бъдат сухи и в ж.к. „Изгрев”. Без вода ще бъде улица „Чарлз Дарвин” в пресечката между „Акад.Методи Попов” и „Ф.Ж.Кюри”. Воден режим ще има и по улица „Методи Попов” от ул. „Чарлз Дарвин” до бул. „Драган Цанков”, както и в блок 79 и №18А по улица „Фредерик Ж.Кюри” и парк Борисова градина зала „София“.

Три улици в квартал „Хиподрума” също ще са на сухо от 10 до 16 часа. Това са улиците „Найден Геров” и „Найден Геров” №2, както и булевард „Акад. Иван Евстратиев Гешов”.

Улица „Светлина” в село Чепинци също ще е без вода в петък. от 09.30 до 13.30 часа кранчетата ще са сухи и на адресите по улица „Светльовци”, но само в отсечката между ул. „Комитин Петре” до ул. „Градинарска”.