Хотелиер: Стига с тази Гърция! (видео)

Който иска тишината, може да отиде в Шкорпиловци, каза още Благой Рагин

"Стига с тази Гърция!" Това призова председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин в "Здравей, България" по повод отлива на български туристи към южната ни съседка. Само преди дни Бойко Борисов помоли сънародниците ни да почиват по Черноморието, за да спасят родния туризъм.

"Има проблеми, спор няма. Но какво да направим? Дайте всичко да изнесем навън. Дайте да ликвидираме Слънчев бряг! Имаме перфектни комплекси. Който иска тишината, може да отиде в Шкорпиловци", заяви Рагин пред Нова телевизия в отговор на критиките, отправени към родните курорти.

Като главен проблем журналистът от Клуб Z Момчил Инджов посочи липсата на паркоместа. Друга причина за недоволството на туристите е проблемът с чадърите на плажа, разминаването в съотношението цена-услуга и високата престъпност.

Сянката на плажа излиза колкото една нощувка в хотел, показва проверка на bTV.

Според Рагин между 8% и 10% са туристите, недоволни от почивката си на родното Черноморие, което е в границите на нормалното. На критиките на Инджов той отговори: "Ние правим такава антиреклама на България, че ми иде да си скъсам ризата!"