Вратар плаши с напускане, ако ЦСКА не почне да плаща

Уваренко обмисля да си тръгне от "Армията" през лятото

Вратарят на ЦСКА Максимс Уваренко ще си тръгне през лятото, ако ситуацията в клуба не се промени и продължи да не взима пари. Това заяви агентът му Дмитрийс Хохловс пред изданието sporta-klubi.lv в родната му Латвия.

Повод за интервюто разбира се бе изказването на вратаря от преди няколко дни, когато обяви, че не можел да си плаща наема за квартирата и се налагало да взима заеми от роднини.

"ЦСКА искаше Максимс още през лятото, но тогава от клуба му Вентспилс не го пуснаха. Още тогава знаехме, че българите имат финансови проблеми. Затова, когато се свързаха с нас отново през януари, говорихме как е положението с парите в клуба.Лично президентът ни каза, че всичко е наред и има някакви дългове, които щели да бъдат изчистени и не били проблем. Той каза, че забавяне имало, но то било само за 2-3 седмици. Затова подписахме, но започнаха проблемите.

Все пак ние не сме луди да подписваме, ако няма финансова стабилност. Да видим дали думата на президента ще е истина и дълговете ще бъдат изчистени. Със сигурност Уваренко ще доиграе сезона в ЦСКА. Договорът му важи и за след това, но ако положението е такова, ще помислим за разтрогване", коментира Хохловс и обясни, че когато е направил изказването си Уваренко не е знаел, че говори с журналист.

"Факт е, че Максимс е казал тези неща, но не е разкрил някаква дълбоко пазена тайна. Всъщност обаче, той не е знаел, че говори с журналист. Просто дошъл някакъв човек, заговорил го и той си излял душата. На следващия ден видял, че всичко това е излязло в медиите, но нито имената били подменени, нито нищо. Всичко е истина. В момента ситуацията наистина е такава, че той не взима пари, но къде по света не е така. Мога да ви кажа, че и аз не съм взел комисиона за трансфера му, но в момента си помагаме и сме като братя. Но вчера съм говорил с президента и той обеща, че скоро всичко ще бъде платено", допълни мениджърът.