Възстановено е движението между Асеновград и Смолян

Заради заледяване е блокиран пътят между Батак и Доспат

Възстановено е движението по път II-86 Асеновград - Смолян, на 1 км след Асеновград. Трафикът се осъществява в едната лента и се регулира от светофарна уредба, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От там допълниха, че всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета по път ІІ-37 в участъка Батак – Доспат.

Блокадата на пътя Батак - Доспат е заради заледяване. Около 120 автомобила не могат да мръднат докато чакат трасето да бъде опесъчено. На места е почистено, но има и непочистени участъци. ТИР е аварирал край Батак и е усложнил допълнително обстановката.

Над 100 автомобила, които са пътували между Доспат и Батак, не могат да слязат по стръмното и чакат опесъчаването. Има много микробуси, леки автомобили, а също и много камиони с дървен материал. Някои от тях са претоварени.

Пътят буквално е задръстен. В района има около 1 метър сняг извън пътя. Очаква се през нощта той да замръзне.

Има Свлачище между Пещера и Батак, което е разчистено, но отново може да се появи и да създаде проблеми. Ако претоварените камиони аварират, няма са може да се мине по пътя. В момента камионите стоят край пътя.