4 април : Лунно затъмнение във Везни - препоръки и ползи

Хороскоп

03-04-2015, 18:38

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 март-5 април : Пролетно почистване

И по едно изречение за влиянието на Лунното затъмнение върху представителите на всички зодиакални знаци

Независимо от това, че затъмненията особено лунните имат доволно разрушителна природа, тяхната силна енергия може да бъде насочена в позитивно направление. Всъщност, дори съкрушителните преживявания в този случай биха могли да имат съзидателен характер, тъй като дават възможност за осъществяването на два много важни процеса. 

 
Първия от тях е чисто психологичен и е свързан с освобождаването на дълбоко подтиснати чувства и емоции, които в този момент могат да изплуват на повърхността на съзнанието ни. Те обикновено съставляват онази част от нашия емоционален свят която не желаем да приемем(обида, болка, разочарование, унижение), поради което потискаме дълбоко в областта на несъзнаването, за да съхраним психическия си комфорт. А също и онези недостатъци и черти на характера, които са неприемливи за нас и поради това отхвърляме съществуването им. Става така обаче, че точно те стават причина за остри реакции на конфликт и отхвърляне когато ги забележим в обкръжението си. Онова което най-много ни дразни всъщност в този случай е проекцията на собствената ни сянка, която по време на лунно затъмнение става изключително интензивна. Преживяванията разбира се могат да бъдат съсипващи, но ползата от тях е съществена, защото това може да бъде един изключително ползотворен процес, който ни дава възможност да се запознаем със себе си. В този смисъл периодът може да се окаже изключително продуктивен, тъй като освен възможността да се огледаме и научим истината за себе си, създава и реални условия да се освободим веднъж завинаги от емоционалния боклук и онези недостатъци, зависимости и нездравословни модели и навици, които възпрепятстват най-вече личното ни щастие и прогрес. Възможност, която надявам се ще бъде оценена и използвана достойно от всеки който в една или друга степен е ангажиран с процеса на себепознание и усъвършенстване.
 
Вторият е свързан с процесите на разпад, които обикновено протичат по време на затъмнение. Пред вид че настоящото лунно затъмнение подчертава принципа на зодиакалните Везни, те най вероятно ще касаят междуличностните взаимоотношения , а в глобален аспект социални и правни процеси в областта на международните политически и икономически отношения с голям обществен резонанс. Теми, които пораждат болезнени реакции. Следва да знаете обаче, че връзките които се разпадат сега, най-вероятно са изчерпали потенциалът си и вече отдавна представляват по скоро пречка отколкото двигател за прогреса на страните участници в тях. Не съжалявайте за нищо което си отива от живота ви сега. А и процесите на кулминация по темата на партньорствата които ще наблюдаваме, съвсем не са еднозначни. Освен конфронтация, те могат да поставят началото и на нов, по зрял етап в развитието им. Венера, която е диспозитор на затъмнението, се намира в силна позиция и има потенциала значително да смекчи и регулира и най-негативния сценарий. Отделете нужното внимание на личните си връзки и стилът си на общуване и взаимодействие в тях и всичко ще бъде наред.
 
Не се поддавайте на провокациите на Уран, който в тези дни ще бъде изключително находчив в опитите си да ни увлече в краен индивидуализъм и желание да незабавна промяна-всичко и веднага. Ако съумеете да запазите разумна емоционална дистанцираност обаче, ще можете дори и да се позабавлявате. Парадокси няма да липсват, било то породени от противоречиви желания, било поради почти налудничавия опит на хаоса и реда да съществуват едновременно.
По време на Лунно затъмнение съзнанието е замъглено от емоциите, а разума губи способността си да се ориентира в събитията и ситуациите. Затова е разумно да се оттеглим от активния светски живот и да се въздържаме от важни постъпки и решения. Съзнателните ни действия и реакции в този момент, могат да се окажат неадекватни и в последствие да се окаже че сме допуснали огромна грешка. Ако околните се държат като умопомрачени, проявете търпение и деликатност. 
 
Отдиха и уединението са най-добрата превенция. Мощната енергия на затъмнението може и да е разрушителна в обективната реалност, но за вътрешна работа и духовни практики е изключително мощна и съзидателна. Още повече, че освен силно стресиращия акцент върху епохалната трансформираща изява на Уран и Плутон, който вероятно ще породи процеси на разпад и внезапни обрати имаме и силната, благоприятна подкрепа на Юпитер - планетата на материалния и духовния разцвет. Имаме избор на гледна точка и възможност да фокусираме енергия и мисъл в съзидателни благородни принципи. Така или иначе уроците ще бъдат проведени, изпитите-взети.
 
Представителите на зодиакалните знаци Везни и Овен, следва да бъдат изключително внимателни във всяка ситуация генерираща предпоставки за житейски обрати. В представителната извадка влизат родените около 2-5 април, 4-8 октомври, 4-8 януари, 5-10 юли, онези които имат важни фокусни точки във втората декада на кардиналните знаци- Овен, Рак, Везни и Козирог, както и родените по време на която и да е Лунна фаза особено пълнолуние. Преди да дадете израз на първичните си импулси и реакции или да вземете важно решение, си дайте достатъчно време, най добре няколко дни. 
 
И по едно изречение за влиянието на Лунното затъмнение във Везни върху представителите на всички зодиакални знаци
 
Овен - Силен акцент. Проблеми с делови и лични партньорства.
Телец - Като цяло благоприятен период. Внимание изискват обаче внезапните пътувания които могат да ви въвлекат в инциденти на пътя и разочарования от самото пътуване.
Близнаци - Благоприятен и стимулиращ ефект, но следва да избягвате каквито и да било финансови операции. Възможни са и проблеми с обучението и образованието.
Рак - Силен акцент. Критични области са взаимоотношения с родители и роднини, домашни и битови дела. Въздържайте се от операции с недвижима собственост.
Лъв - Грижи свързани с авторитетни фигури включително бащата, но като цяло доста активен и съзидателен в светско отношение период.
Дева - Бъдете максимално внимателни и отговорни по отношение на здравето си, пазете се от травми и инциденти, особено при шофиране. Въздържайте се от финансови операции.
Везни - Вие вероятно вече усещате спад в самочувствието си, но едва ли си давате сметка че и съзнанието ви е замъглено. Постарайте се да прекарате този ден максимално спокойно по възможност в уединение у дома или сред природата.
Скорпион - Проблематичен период в който следва старателно да избягвате сплетни, конфликти и многолюдни места.
Стрелец - Проблемни за вас ще се окажат инвестициите и взаимоотношенията ви с децата. Като цяло обаче, периодът е стимулиращ за разгръщането на интелектуалния и социалния ви потенциал.
Козирог - Силен акцент. Бъдете внимателни в общуването с началници и колеги и се въздържайте от проява на емоции в делова и работна среда.
Водолей - Ползотворен период, в който ще берете плодовете от досегашните си усилия. Внезапни пътувания могат да ви поднесат внезапни шансове-не ги пропускайте!
Риби - Опасности от травми и парични загуби, но ако проявите достатъчно предпазливост, дните ще преминат спокойно.