Никита и Анна последно били с кавказеца Паша в София

Заподозреният за двойната смърт на майката и детето - Костин: Никого не съм убивал!

32-годишната Анна Леонтиева, чието разчленено тяло беше открито на 2 март край Приморско, се влюбила в младеж от Турция. После дошла в България. Това е разказказал заподозреният за жестокото двойно убийство на майката и детето - Герман Костин, пише "Комсомолская правда". Костин видял Анна за последно в началото на февруари в София. Тогава тя се качила в автомобил с турска регистрация заедно с мъж на около 35 години от кавказка националност, който бил познат под името Паша. В колата бил и синът й Никита, чието тяло беше открито в куфар до Пасарел на 23 март.

Заподозреният уточнява, че когато е разбрал, че го издирват, е бил в Истанбул и не се е укривал. Костин каза също, че живее в Кипър заедно със съпругата си и двете си дъщери. Той признава, че познава убитата Анна Леонтиева, защото е била негова съседка там и съпруга на негов приятел - Вадим Плотников.

Костин, цитиран от медията, заявява: "Никого не съм убил".

Бащата и бабата на Никита бяха разпознати от своите близки на снимките, разпространени от МВР, съобщи преди дни Павел Астахов, омбудсман по правата на детето на Русия, пред руският сайт Bloknot.ru

По думите му 5-годишното момче носи фамилията на баща си - Плотников, а не на своята майка Анна Леонтиева.

Пред медията Павел Астахов допълва, че именно бащата на Никита е финансирал пътуването на Никита и Анна зад граница, с цел детето да получи "европейско образование". Това става през септември 2013 година, когато двамата заминават за Кипър. Там са били посещавани от съпруга на Анна - 57-годишният Вадим Плотников. В края на 2014, майката и детето пристигат в България. 

След информацията, изнесена от българските власти, Астахов съобщава, че са били открити още две деца, отговарящи на описанието. Те обаче, както и родителите им, са били открити от разследващите живи и здрави. Бабата и бащата на Никита най-вероятно вече са в България, за да съдействат на разследването.