Марек се приближи до спасението с победа над Славия

Гол на Абушев в добавеното време донесе ценния успех с 1:0

Марек взе изключително важни 3 точки в битката за оцеляване на А група след успех с 1:0 при домакинството си на Славия в мач от втория кръг на втората шестица. Единственото попадение отбеляза Рангел Абушев във 2-ата минута на добавеното време на мача. С успеха тимът от Дупница се доближи само на 3 точки от спасителното 10-о място в класирането, на което в момента се намира закъсалия финансово Локомотив Пд.

 

Марек започна по активно мача и накара „белите” да се върнат повече в собствената половина. С добри удари се отличиха Тодор Колев и Павел Петков, но в първия случай Кирев спаси, а във втория топката мина в страни от вратата. 

В 11-ата минута дойде и първата 100% възможност за дупничани. Лахчев изстреля страхотен шут от 20-ина метра, но нямаше късмет и топката се удари в горната греда. При добавката Колев не улучи вратата след слаб удар с глава. 

Шест минути по-късно и Славия можеше да открие резултат. Манзоро се озова сам срещу вратаря, но стреля в тялото на Михайлов, който изби. 

В 31-ата нов шанс за „белите” имаше Петър Атанасов, който се освободи от защитата и излезе на чиста позиция срещу стража на Марек, но в последния момент шутът му бе избит в корнер. 

В края на първата част и през по-голямата част от втората играта се накъса и изнерви. Главният съдия показа множество жълти картони, а чисти голови ситуации пред двете врати липсваха. 

10-ина минути преди края Фераресо игра с ръка в наказателното поле, но реферът прецени, че тя е неумишлена и не отсъди дузпа. 

Така се стигна до 2-ата минута на добавеното време, когато страхотен удар на Абушев от въздуха препарира Кирев и донесе така важната победа за дупнишкия тим.

 

Съставите на двата отбора:

 

Марек:

Михайлов, Лахчев, Кавдански, Виячки, Д. Петков, Б. Николов, Манолов, Д. Атанасов, П. Петков, Абушев, Колев

Резерви: Цветковски, Стоянов, Димитров, 1Бонев, Йорданов, Кръстовчев, Д. Димитров


Славия: 

Кирев, Стоянов, Дяков, Везалов, Фераресо, Панов, Касай, Вълчанов, Манзоро, Атанасов, Василев

Резерви: Ем. Петров, Станкев, Грънчов, Крумов, Шоколаров, Генчев, Стоев