Титла за младата ни тенис надежда Зиновия Ванева

Спорт

05-04-2015, 17:29

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тенис федерацията приема заявки за Champions Bowl

15-годишната българка с трофей на двойки и полуфинал на сингъл

Зиновия Ванева спечели титлата на двойки на турнира за девойки до 16 години в Анталия, Турция, съобщава сайтът на Българската федерация по тенис. 15-годишната българка и турската й партньорка Инчи Огут бяха първи поставени схемата и по пътя си към финала на загубиха нито един сет. В двубоя за титлата двете се изправиха срещу руския дует Дария Назаркина/Анна Уколова и трябваше да реализират обрат, за да достигнат до победата с 6:7(6), 6:3, 10:1.

Ванева се представи отлично и в надпреварата на сингъл, достигайки до полуфиналите. В първите три кръга на състезанието мачовете се проведоха в по-различен формат – с къси сетове до 4 гейма, като от 1/4-финалите насетне двубоите бяха с обичайната си дължина. Зиновия достигна до полуфинал, без да загуби нито един сет, като имаше трудности само във втория кръг срещу Лара Битер (Турция). В спора за място на финала Ванева се изправи срещу втората поставена Мария Солнишкина (Русия) и загуби с 4:6, 3:6.

В турнира в Турция участваха още 3 българки. Дерия Яхе достигна до втория кръг, където претърпя поражение от първата в схемата Инчи Огут (Турция) с 1:4, 0:4. Симона Борисова и Цвети Йотова загубиха в първия квалификационен кръг.