Събират безплатно ненужните ни електроуреди

Кампания за излезли от употреба електронни и електроуреди

Община град Добрич организира първата за тази година акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на 18 април 2015г. (събота). Този път инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции на територията на Добрич. На 18 април  всички юридически лица, подали предварителна заявка на зеления телефон на Община град Добрич 058/604 573, ще могат да предадат наличното излязло от употреба електронно оборудване. В удобно време транспорт на „Трансинс технорециклираща компания“ АД ще посети всеки един от подадените адреси, така ненужната техника ще бъде приета директно от офиса.

На 18 април на места на територията на град Добрич за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил и всички граждани, които имат ненужни електроуреди могат да ги предадат за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани. Движението на специализирания автомобил ще бъде по следния маршрут със следните часове на престой:

- Кв. Рилци – пред читалището – от 09,30 до 10,30 часа
- Паркинга на пл. „Свобода" - от 11,00 до 12,00 часа
- ЖК. „Добротица“ - паркинга пред бл. 14 (старото обръщало на тролеите по ул. „Батовска") - 12,30 до 13,30 часа
- ЖК. „Дружба“ 1 - зад бензиностанция „Лукойл" - 14,00 до 15 часа
- ЖК. „Балик“ - старото обръщало - 0т 15,30 до 16,30 часа

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на „Трансинс технорециклираща компания“АД да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. Заявки се приемат на зеления телефон на Община Добрич 058/604 573 всеки работен ден до 17.04.2012г. Съгласно действащото законодателство предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно.