Бивш рефер нападна жестоко Съдийската комисия на БФС

"Джугански е мишка! Цирк - уредени мачове и слаби рефери", изригна Ристосков

Отказалият се наскоро рефер Христо Ристосков нападна жестоко Съдийската комисия на БФС, Борислав Михайлов и Кирил Домусчиев след скандалното съдийство на мача Лудогорец - ЦСКА (4:0).

Реферът на двубоя Георги Йорданов и помощниците му не видяха жестокото нарушение на Козмин Моци срещу нападателя на "червените" Стефан Николич, което бе за задължителен червен картон.

"За съжаление съдиите си имат за шеф така нареченият Марадончо от Самоков (Никола Джугански - б.а.), изригна пред "България Днес" Ристосков. - Нарушението на Моци бе за задължителен червен картон. Този Джугански е слуга на Боби Михайлов и Кирил Домусчиев. Слаби мачове, слаби рефери. Джугански беше страничен съдия и не е свирил един фаул през живота си, на какво да научи останалите? Той е една мишка! Няма кой да направи реална оценка на този цирк, на тези уредени мачове и слаби съдии. Как може в това първенство да има шест съдии на мач, а в Англия да са четирима? Но във футболния съюз имат акъл колкото кокошка. Още малко им остава, съвсем малко..."

Вчера Съдийската комисия спря правата на Георги Йорданов и на двама от помощниците му - Стефан Павлов и Георги Тодоров. Засега не е ясно дали Комин Моци ще бъде наказан по видеозапис. Ако това стане, румънецът може да пропусне първия полуфинал за Купата на България срещу Левски.

"Не е наша работа дали Моци ще бъде наказан, решение трябва да вземе Дисциплинарната комисия", заяви пък шефът на реферите Никола Джугански.

Това не е точно така, тъй като съдийският наблюдател на мача трябва да напише доклад за действията на Моци, въз основа на който Дисциплинарната комисия евентуално може да наложи наказание на румънеца.