МВР поиска да знае плаща ли си Бареков на НАП

За проверката е нужно разрешение за разкриване на данъчната и осигурителната тайни на евродепутата

Отдел "Досъдебно производство" на столичната полиция е поискал от Административния съд в София да вдигане данъчната и осигурителната тайна на евродепутата Николай Бареков. Това показва справка в деловодната система на съда, цитирана от Dnevnik.bg.

Преди две седмици съдиите са прекратили делото и са го изпратили по подсъдност в Пловдив, където е постоянният адрес на бившия журналист.

От прокуратурата неофициално коментираха, че срещу Бареков се води разследване. Това се разбира и от отказа на Софийската градска прокуратура да образува досъдебно производство по сигнала на "Протестна мрежа".

В постановлението на държавното обвинение беше записано: "По отношение на твърдените данни за неясното финансиране на движението, ръководено от Николай Бареков, материалите са отделени и се извършва проверка по друга прокурорска преписка."

Фактът, че вдигането на данъчната и осигурителната тайна е било поискано от отдел "Досъдебно производство" на СДВР, обаче може да означава, че вече има образувано наказателно производство.