По четири шумни дела в Бургаска прокуратура има шестима оправдани

Крими

08-04-2015, 12:15

Снимка:

снимка, Светлина Еленова

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметове се измъкват с оправдателни присъди за корупция

За сметка на това от там се хвалят с осъдените с глоби и ръст на бързи производства

По четири от знаковите дела с голям обществен интерес на територията на Бургаса апелативна прокуратура има шестима оправдани. За сметка на това магистратите се хвалят с ръст на бъзите и незабавни производства, пи които почти никой не е оправдан. 

Това стана ясно днес от от отчета на Административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас - Любомир Петров.

По негови данни се наблюдава и друг спад, този на регистрираната престъпност в обхвата на Апелативен район Бургас. Но и тя е най-вече за област Ямбол, след това за Сливен и с най-ниски резултати за Бургас.

Прокурор Петров посочи, че с това се обяснява спада на наблюдаваните, новообразуваните и внесените в съда дела. Той обясни, че наблюдава сериозен ръст на бързите и незабавни производства, 423 незабавни производства и 1869 бързи производства, което е значително повече от миналата година.

През 2014, с влязъл в сила съдебен акт са осъдени над 7100 лица или с около 1000 повече от тези през 2013 и 2012г. По същата сравнителна таблица от внесените 5125 дела са върнати 180 или 3.53 %. Прокурор Петров обясни, че през предходните години този процент е бил винаги над 4 и 5%.