София домакин на световен конкурс за бармани

Ще се състезават 15 от най-добрите бармани у нас

Утре в София ще се съберат най-добрите майстори на приготвянето на изкусни напитки, за да премерят сили в първото издание на световен бармански конкурс в България, предаде БНР.

Ще се състезават 15 от най-утвърдените български бармани – специалисти по коктейли и миксология, като журито ще избере кои двама от тях да представят страната ни на световния финал в Швеция в края на месец май. Акцентът е ръчната обработка, а продуктът на фокус е една от най-добрите водки в света.

Всички участници в конкурса ще трябва да представят по един собствен коктейл, вдъхновен и съобразен с всички майсторски принципи на подготовка, както и да покажат добри теоретични познания в миксологията. Специалният гост на софийския конкурс ще бъде Лука Чинали, станал известен с работата си за един от най-елитните барове в света в центъра на Лондон.

Италианецът пристига в България специално за събитието и ще изнесе безплатен мастърклас на тема „ръчна изработка на коктейл“ пред широка публика от 12:30 до 15:30 часа. Събитието ще завърши с парти с музика от гост диджея Lovebirds (Winding Road Records, Германия), който също пристига специално за събитието, в компанията на Valdy (Takeover, България).